Geplaatst op

Gehaktballen

voor 5 grote gehaktballen

ingrediënten

  • 500 gram gehakt (h.o.h)
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 40 gram paneermeel
  • snufje peper
  • snufje zout
  • snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • bakboter

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, knoflookpoeder, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel.
  2. Kneed dit met je handen goed door elkaar.
  3. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is.
  4. Draai er mooie egale ballen van met je handpalmen, je kunt hier 5 grote ballen maken. Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar.
  5. Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan.
  6. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin.
  7. Zet het vuur daarna lager en bak de grote ballen in 20 minuten gaar.
  8. Serveer de gehaktballen bij de gewenste maaltijd.