Geplaatst op

Goulashsoep

8 porties

Ingrediënten

  • 1 kilo goulashvlees in blokjes gesneden
  • 250 gram uien in halve ringen gesneden
  • 100 gram spek in kleine blokjes
  • 4 knoflookteentjes
  • 3 paprika`s in verschillende kleuren, in reepjes gesneden
  • 1 winterpeen in blokjes gesneden
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 kleine selderie in blokjes gesneden
  • 1 rode peper in fijne reepjes gesneden zonder de pitten
  • 0.5 liter droge rode wijn
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • snufje cayennepoeder
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan.
  2. Bak het vlees goed aan.
  3. Voeg daarna de uien, spek en knoflook toe om mee te bakken.
  4. Voeg dan de groenten toe en bak kort mee.
  5. Daarna de bloem, paprikapoeder en tomatenpuree erbij.
  6. Kort goed roeren, let op de paprikapoeder niet te lang anders wordt de soep bitter.
  7. Dan de snufjes zout en cayennepeper toevoegen.
  8. Doe de deksel erop en laat het op laag vuur tussen de 90 en 120 minuten zachtjes koken.
  9. Breng de soep op smaak.
  10. Indien nodig voeg aardappels of maïzena toe om de soep nog dikker te maken.

Onze producten