8 porties
Ingrediënten

- 1 kilo goulashvlees in blokjes gesneden
- 250 gram uien in halve ringen gesneden
- 100 gram spek in kleine blokjes
- 4 knoflookteentjes
- 3 paprika`s in verschillende kleuren, in reepjes gesneden
- 1 winterpeen in blokjes gesneden
- 1 prei in ringen gesneden
- 1 kleine selderie in blokjes gesneden
- 1 rode peper in fijne reepjes gesneden zonder de pitten
- 0.5 liter droge rode wijn
- 1,5 liter runderbouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- snufje zout
- snufje cayennepoeder
- olijfolie
Bereiding
- Verhit de olie in een pan.
- Bak het vlees goed aan.
- Voeg daarna de uien, spek en knoflook toe om mee te bakken.
- Voeg dan de groenten toe en bak kort mee.
- Daarna de bloem, paprikapoeder en tomatenpuree erbij.
- Kort goed roeren, let op de paprikapoeder niet te lang anders wordt de soep bitter.
- Dan de snufjes zout en cayennepeper toevoegen.
- Doe de deksel erop en laat het op laag vuur tussen de 90 en 120 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak.
- Indien nodig voeg aardappels of maïzena toe om de soep nog dikker te maken.
Onze producten
-
Spekreepjes julienne€3.95 incl. btw
-
Runderstoofvlees ca 1000gr€10.95 incl. btw
-
Olijfolie€5.95 incl. btw
-
Rode wijn Les Gites€5.49 incl. btw