Geplaatst op

Kastanje varkenshaas

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkenshaas a 180 gram
  • 250 gram pancetta plakjes
  • versgemalen peper
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 gram (kastanje) champignons
  • scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.
  2. Leg de plakken pancetta uit op het aanrecht (of een snijplank), het liefst in een V-vorm, waarbij de uiteindes een beetje overlappen. Bestrooi dit met versgemalen peper.
  3. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak dit grof. Verdeel dit ook over de pancetta.
  4. Verhit ondertussen de koeken- of hapjes pan op middelhoog vuur, en bak de varkenshaas heel kort (!) rondom aan. Het gaat hierbij puur om het dichtschroeien van de buitenkant. (Zo blijven de sappen het beste bewaard.) en leg in het midden van de pancetta.
  5. Vouw de plakken pancetta om de varkenshaas heen:  je pakt hem dus als het ware in. Plaats hierna in de ovenschaal. 
  6. Boen de champignons schoon, en snijd in kwarten. Hussel deze om met een scheutje olijfolie, peper en (beetje) zout, en rangschik om de varkenshaas heen.
  7. Bak de varkenshaas in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
  8. Snijd de varkenshaas uit de oven daarna in plakken, en serveer direct.
  9. Serveer de varkenshaas eventueel met aardappelpartjes.