Voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 ei
- 150 ml water
- 2 theelepels zout
- 1,5 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 teentje knoflook
- 85 gram honing
- 100 gram ketchup
- 20 gram sojasaus
- 120 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 hele groene peper
Bereiding

- Snijd de kipfilet in kleine stukken en voeg 1 theelepel zout, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel zwarte peper toe. Meng dit tot 1 geheel.
- Doe de ei in een diepe kom en voeg het water, 1 theelepel zout, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel zwarte peper, bloem en bakpoeder toe. Meng dit ook samen tot 1 geheel.
- Dep de kipfilet erin laat dit 10 minuten staan.
- Verhit de zonnebloemolie. Bak de kip aan beide kanten voor een paar minuten goudbruin.
- Doe wat olie in een wokpan en voeg het teentje knoflook geraspt toe. Bak dit 2 minuten.
- Voeg de honing, ketchup en sojasaus toe en kook het samen voor een paar minuten.
- Voeg de kip toe en bak de kip mee tot dat de saus goed is ingetrokken.
- Voeg als laatste de gesneden groene peper toe.
- Serveer de kipfilet eventueel met rijst of aardappelpartjes.
Onze producten
-
Scharreleieren 30st€4.50 incl. btw
-
Witte wijn Les Gites€5.49 incl. btw
-
Tomaten relish 350gram€4.95 incl. btw