voor 3 personen
Ingrediënten

- 3 kippenbouten a 1000 gram
- 6 eetlepels fijngesneden korianderblad
- snufje saffraanpoeder
- snufje peper
- snufje zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- sap van ½ citroen
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 1 uit fijn geraspt
- 350 ml kippenbouillon (van een tablet)
- 150 g groene olijven (eventueel met knoflook) zonder pit
- schil van 2 gepekelde citroenen, in repen
Bereiding
- Meng de ui, koriander, saffraan, gember, olie, het citroensap en zout en peper naar smaak in een kom.
- Pers de knoflook erboven uit, roer de marinade door en wrijf de kippenbouten ermee in.
- Laat de kip afgedekt 30 minuten in de koelkast marineren.
- Doe de kippenbouten met de marinade en bouillon in een braadpan of tajine en breng alles aan de kook.
- Stoof de kip in 35 minuten gaar.
- Neem de kip uit de pan houd die warm. Laat het stoofvocht tot de helft inkoken.
- Leg de kip terug in de pan en voeg de olijven en de citroen toe.
- Stoof de kip nog 10 minuten.
- Serveer de kip eventueel met aardappelpartjes of rijst.
-
Olijfolie€5.95 incl. btw
-
Kippenbout per 3 st€5.95 incl. btw