Geplaatst op

Kippenbout met Marokkaanse twist

voor 3 personen

Ingrediënten

  • 3 kippenbouten a 1000 gram
  • 6 eetlepels fijngesneden korianderblad
  • snufje saffraanpoeder
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 uit fijn geraspt
  • 350 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 150 g groene olijven (eventueel met knoflook) zonder pit
  • schil van 2 gepekelde citroenen, in repen

Bereiding

  1. Meng de ui, koriander, saffraan, gember, olie, het citroensap en zout en peper naar smaak in een kom.
  2. Pers de knoflook erboven uit, roer de marinade door en wrijf de kippenbouten ermee in.
  3. Laat de kip afgedekt 30 minuten in de koelkast marineren.
  4. Doe de kippenbouten met de marinade en bouillon in een braadpan of tajine en breng alles aan de kook.
  5. Stoof de kip in 35 minuten gaar.
  6. Neem de kip uit de pan houd die warm. Laat het stoofvocht tot de helft inkoken.
  7. Leg de kip terug in de pan en voeg de olijven en de citroen toe.
  8. Stoof de kip nog 10 minuten.
  9. Serveer de kip eventueel met aardappelpartjes of rijst.