Geplaatst op

Lamskoteletten met yoghurt-muntsaus

voor 3 a 4 personen

Ingrediënten

  • lamskoteletten
  • 1 rode peper
  • 1 bosje munt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • snufje zout

Bereiding

  1. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes.
  2. Pluk en hak de munt fijn.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Pel en snijd de knoflook fijn.
  5. Rasp de komkommer en knijp het vocht er een beetje uit.
  6. Meng de Griekse yoghurt met de komkommer, peper, munt, ui, knoflook en het sap uit de limoen.
  7. Breng het op smaak met een snufje zout.
  8. Serveer de lamskoteletten op een bedje van quinoa en lepel de saus over de lam.
  9. Voeg bij de garnering nog eventuele tomaten toe.