voor 4 personen
Ingrediënten

- 4 zalmfilets à 200 gram
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 50 ml water
- 2 strengen lenteui
- snufje knoflookpoeder
- snufje gemberpoeder
- scheutje sesamolie
- 1 theelepel maïzena
- 1 eetlepel honing
- 75 ml sojasaus
Bereiding
- Doe de sesamolie, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, water en honing in een pannetje en verwarm en roer goed door elkaar met een garde.
- Breng zachtjes aan de kook en laat ietsjes indikken.
- Los een theelepel maizena op een eetlepel water en voeg toe aan de saus en roer goed door en laat indikken maar laat hem niet te dik worden want hij moet ook nog even op het vuur staan met de zalm er in.
- Leg de zalm in de saus en laat 8 minuutjes zachtjes sudderen.
- Draai de zalm dan voorzichtig om en laat ook de andere zijde zachtjes garen in de saus.
- Schep ondertussen een paar keer wat saus over de bovenzijde van de zalm. Je krijgt zo een hele malse zalm en hij droogt niet uit.
- Na ongeveer 12 minuten is hij klaar (afhankelijk van de dikte).
- De zalm mag eventueel nog een beetje rosé zijn van binnen.
- Strooi er wat gesneden lente ui over
- Serveer eventueel met rijst en gebakken groenten.
-
Zalmfilet met huid 200 gram€4.95 incl. btw
-
Olijfolie€5.95 incl. btw