Geplaatst op

Lentestoof met verse groente

4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram runderriblappen
  • 500 gram wortelen
  • 300 gram champignons
  • 2 lenteuitjes
  • 750 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • takje rozemarijn
  • blikje tomatenpuree
  • 1 plakje ontbijtkoek

Bereiding

  1. Verwarm de boter in de pan.
  2. Snijd te runderriblappen in grote stukken.
  3. Bak het vlees aan in de pan, zorg er voor dat alle kanten kort aangebakken zijn.
  4. Voeg de runderbouillon toe en breng dit aan de kook, zet het vuur hierna laag.
  5. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenpuree toe.
  6. Laat dit meestoven met de deksel op de pan.
  7. Snijd de wortels, champignons en lenteui in plakjes
  8. Voeg dit nadat het vlees 2 uur heeft gestoven toe.
  9. Laat dit met de deksel op de pan nog een uurtje meestoven tot het vlees mooi gaar en zacht is.
  10. Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer dit door de lenteschotel.
  11. Serveer de lentestoof met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Onze producten