Geplaatst op

Pasta met kip en pesto

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 250 ml room
  • 250 gram cherrytomaten
  • snufje peper
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • 60 gram pijnboompitten (geroosterd)
  • rucola sla
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 300 gram pasta

Bereiding

  1. Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie.
  2. Snijd de kip in blokjes en voeg de kip toe en bak ongeveer 5 minuten.
  3. Kook ondertussen de pasta gaar.
  4. Voeg de verse pesto en room toe aan de kip en roer goed door.
  5. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet.
  6. Laat de pesto saus een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  7. Voeg dan de gekookte pasta toe en schep er doorheen.
  8. Halveer de tomaatjes en roer ook door de pasta en verwarm nog een minuutje mee.
  9. Serveer de pasta in de pan of op een bord met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitten.
  10. Voeg eventueel naar wens nog wat gemalen kaas toe.