Geplaatst op

Rollade met verse kruiden

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rollade
  • 7,5 gram verse tijm
  • 7,5 gram verse rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram ongezouten boter
  • snufje peper
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor varkensrollade voor op 175 °C.  Runderrollade voor op 140 °C.
  2. Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.
  3. Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de varkensrollade ca. 45 min. Runderrollade ca. 75 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.
  4. Serveer de rollade met aardappelpartjes met schil en of verse groenten.