Geplaatst op

Runderrollade met gemengde noten en kaas

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram runderrollade
  • 50 gram boter
  • 1 bosui of lenteui
  • 100 gram gemengde noten naar keuze, ongezouten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 ei, waarvan alleen het eiwit
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de boter in de pan en bak de rollade in 10 min aan alle kanten bruin.
  3. Doe de noten, peterselie, kerriepoeder en de kaas in een keukenmachine en hak het fijn tot een kruimelige massa. * indien geen keukenmachine; doe het geheel in een schone theedoek en tik/druk met een lepel de ingrediënten tot een kruimelige massa.
  4. Houd enkele noten heel voor de garnering.
  5. Laat de rollade uitlekken op keukenpapier.
  6. Doe ongeveer de helft van het kaas/notenmengsel op de bodem van een ovenschaal.
  7. Leg de rollade in het midden van de schaal en bestrijk met de helft van het eiwit.
  8. Roer de andere helft van het eiwit door de andere helft van het kaas/notenmengsel en bedek de bovenkant van de rollade er mee.
  9. Garneer om de rollade heen met een paar hele noten.
  10. Zet de rollade ongeveer 25 minuten in de oven.
  11. Snijd de rollade in stukken en serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappel en wortel.