Geplaatst op

Sloppy Joe

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 witte bollen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • snufje peper
  • snufje zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook kort aan.
  2. Voeg vervolgens het gehakt aan de ui en knoflook toe en bak het rul tot het gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij het gehakt en roer kort door. Breng op smaak met het paprikapoeder en de chilipoeder. Draai het vuur lager en laat de saus zachtjes pruttelen, net zo lang tot al het vocht is verdampt. Dit duurt een minuut of twintig.
  4. Proef de saus en beslis voor jezelf of het nog extra kruiden of wellicht een beetje extra zout nodig heeft.
  5. Snijd de witte bollen open en schep het gehaktmengsel op de broodjes. Top desgewenst af met een beetje kaas.
  6. Serveer de bolletjes met een frisse salade en of naturel ribbel chips.