Geplaatst op

Tournedos met geroosterde knoflooksaus

voor 6 personen

Ingrediënten

  • 6 Tournedos a 180 gram per stuk
  • 1 kleine ui (of sjalotten)
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 20 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 dl rode wijn
  • 4 eetlepels tijm
  • 1 dl runderbouillon
  • 2 dl room culinair
  • 60 gram boter
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot op 200 graden C.
  2. Leg de teentjes knoflook op een met bakpapier. Bekleed het bakblik in de oven en rooster ze in ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Knijp de knoflook uit de velletjes en pureer ze.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Verwarm de basterdsuiker in een pan en laat hem op een laag vuur smelten.
  6. Schenk de wijn erbij. Breng alles aan de kook en kook het op een hoog vuur voor 1/4 deel in.
  7. Voeg de knoflookpuree en de tijm toe en kook 5 minuten.
  8. Voeg de runderbouillon, de room culinair, peper en zout naar smaak toe en laat de saus op een laag vuur koken.
  9. Verhit 20 gram boter en bak de sjalot en de paddenstoelen 5 minuten op een hoog vuur en schep ze door de saus.
  10. Verhit intussen de rest van de boter en bestrooi de tournedos met peper. bak ze in ca. 5 minuten om en om bruin en rose.
  11. Bestrooi de tournedos met zout en snijd ze in plakjes. Lepel wat van de saus rond het vlees.
  12. Serveer de tournedos met aardappelpartjes met schil en verse groenten.