Geplaatst op

Varkensfiletlapjes met ananas.

4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkenfiletlapjes a
  • 4 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels fijn gehakte peterselie of koriander
  • 100 milliliter magere yoghurt
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blik of verse ananasschijven
  • snufje gemalen peper
  • snufje zout

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de mosterd en de peterselie.
  2. Wentel de varkensfiletlapjes door de bloem en bestrijk ze met het mosterdmengsel.
  3. Meng zout en versgemalen peper door het paneermeel en bestrooi de filetlapjes ermee.
  4. Druk het paneermeel goed aan en zet het vlees circa 30 minuten in de koelkast.
  5. Verhit de olie en bak de filetlapjes 4-5 minuten per kant op middelhoge stand.
  6. Serveer het vlees met een gebakken schijf ananas.
  7. Serveer het vlees met aardappelpartjes.