Geplaatst op

Vitello Tonato

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kalfsfricandeau
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 ansjovisfilets, gezouten
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 blikje tonijn in olie (185 gram)

Bereiding

  1. Halveer het ei en wip de dooier eruit.
  2. Schep de uitgelekte tonijn in de keukenmachine.
  3. Voeg de eidooier, ansjovisfilets, kappertjes en resterende 2 el olijfolie toe.
  4. Pureer alles daarna tot een fijne saus.
  5. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  6. Verdun de saus eventueel met een scheutje water.
  7. Verwarm de oven op 160 graden en braad de fricandeau in 35 minuten gaar.
  8. Schenk de saus naar wens over de kalfsfricandeau.
  9. Serveer de kalfsfricandeau met aardappelpartjes met schil en haricots verts in spek gerold.