voor 4 personen
Ingrediënten
- 350 gram kalfsfricandeau
- 3 eetlepel olijfolie
- 2 ansjovisfilets, gezouten
- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 hardgekookt ei
- 1 blikje tonijn in olie (185 gram)
Bereiding

- Halveer het ei en wip de dooier eruit.
- Schep de uitgelekte tonijn in de keukenmachine.
- Voeg de eidooier, ansjovisfilets, kappertjes en resterende 2 el olijfolie toe.
- Pureer alles daarna tot een fijne saus.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Verdun de saus eventueel met een scheutje water.
- Verwarm de oven op 160 graden en braad de fricandeau in 35 minuten gaar.
- Schenk de saus naar wens over de kalfsfricandeau.
- Serveer de kalfsfricandeau met aardappelpartjes met schil en haricots verts in spek gerold.
-
Scharreleieren 30st€4.50 incl. btw
-
Witte wijn Les Gites€5.49 incl. btw