Geplaatst op

Zalmtaartjes

voor 3 personen

Ingrediënten

  • 2 stukken zalmfilet a 200 gram
  • halve courgette
  • snufje peper
  • snufje zou
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 tak fijn gesneden dille
  • 1,5 eetlepel mascarpone
  • beetje citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • zakje rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vormpjes in.
  2. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 plakken per taartje).
  3. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Verdeel de plakjes courgette over de vormpjes en bestrooi dit met peper en zout. Bak de taartjes 10 minuten voor.
  4. Meng het ei met crème fraîche, peper en zout en dille.
  5. Snijd de zalmfilets in parten.
  6. Leg op ieder taartje een stukje zalm en verdeel hieromheen het beslag van ei en crème fraîche.
  7. Breng desgewenst op smaak met een beetje extra peper en zout.
  8. Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven.
  9. Roer de mascarpone los met het citroensap en -rasp naar smaak.
  10. Serveer de taartjes met een handje rucola en een lepeltje van het citroen-mascarpone mengsel.